на живо

"Барса" би "Малага" с нередовен гол

Топката излезе от игрището преди първото попадение, но съдията не забеляза

Getty Images

"Барселона" победи "Малага" с 2:0 в среща от Примера дивисион, но гостите имат сериозни основания да бъдат недоволни от съдийството в срещата. Първото попадение на каталунците не трябваше да бъде зачетено, показаха повторенията. Въпреки това реферите посочиха отново центъра и дадоха предимство на домакините.

Двубоят започна с натиск на "Барселона" и още във втората минута Деулоуфеу се разписа. Иниеста намери отляво Люка Дин, който догони топката и я центрира на голмайстора. Повторенията обаче показаха, че французинът играе с кълбото извън границите на полето. Въпреки бурните протести на гостите съдията Фуертес зачете гола.

Гостите отговориха с натиск и няколко положения пред вратата на Тер Стеген, който с отлични изяви запази предимството на тима си.

Едва в началото на втората част каталунците вкараха гола на успокоението. Негов автор стана капитанът Иниеста след пас на Меси. Аржентинецът изведе халфа отляво, той стреля и след рикошет в крака на Мауро Росалес топката стана неспасяема за вратаря.

"Барселона" остава на върха в Ла Лига с осем победи и само един равен, и 25 точки. Каталунците са с аванс от четири пред "Валенсия" и осем пред "Реал", който има мач утре.