на живо

"Барса" изнесе урок на "Реал" в "Ел Класико"

Каталунците победиха с 3:0 и отказаха мадридчани от титлата

Reuters

"Барселона" победи "Реал" Мадрид с 3:0 като гост в голямото дерби на испанския футбол.

Успехът на "Бернабеу" утвърди Барса на върха в класирането и на практика отказа Реал от битката за титлата, след като разликата между двата отбора стана 14 точки.

"Реал" започна по-настойчиво и още във 2-а минута Кристиано Роналдо прати топката в мрежата, но попадението бе отменено заради засада. Малко по-късно отново Роналдо бе на върха на атаката, но се размина с топката и не успя да нанесе завършващ удар. 

"Барселона" постепенно изравни играта и в 30-а минута Паулиньо стреля опасно, но Кейлор Навас спаси.

След почивката"Барса" доминираше и нанесе тежък удар на големия си съперник насред Мадрид. Началото постави Луис Суарес в 54-а минута. Атаката започна Иван Ракитич, който проби през центъра, подаде на дясно на Роберто, който с едно докосване намери Суарес в наказателното поле и уругваецът не сгреши - 1:0 за "Барселона".

Интригата в мача приключи в 64-а минута. Дани Карвахал изби с ръка топката в наказателното поле и реферът му показа червен картон и отсъди дузпа за "Барселона". Лионел Меси стреля неспасяемо от бялата точка и вкара втори гол за каталунците.

Гостите контролираха играта до края и успяха да стигнат до класически успех в "Ел Класико", след като току-що влезлият в игра Алейш Видал получи пас от Меси и от 10-ина метра промуши топката в мрежата.