на живо

"Барса" обяви привличането на Мартин Брайтуейт

Каталунците получиха разрешение да купят нападател след контузията на Дембеле

Reuters

"Барселона" официално обяви, че има нов футболист в редиците си, въпреки че трансферният прозорец затвори в края на януари. Това е нападателят Мартин Брайтуейт от "Леганес".

Каталунците получиха позволение от Медицинската комисия на Примера дивисион да привлекат играч в предни позиции и след установения срок, след като Усман Дембеле получи тежка контузия, която ще го изкара от терените до края на сезона. 

Датчанинът Брайтуайт се обвърза с клуба за следващите 4 години и половина. За неговите услуги от "Барса" платиха 18 млн. евро, като в новия му договор е записано, че клаузата за откупуване е в размер на 300 млн. евро.

Официалното му представяне на "Камп Ноу" е насрочено за тази вечер (20 февруари). Той ще може да дебютира за каталунците в събота (22 февруари), когато тимът посреща "Ейбар" в мач от първенството.

Мартин Брайтуей е на 28 години. Кариерата му започва в датския "Есбер", а след това играе в "Тулуза", "Бордо" и "Мидълзбро". През 2019 г. става собственост на "Леганес", като за испанския тим изиграва 40 мача, в които отбелязва 9 гола.