на живо

Барса посреща Ман Сити, опитвайки да не мисли за Реал

Барселона - Манчестър Сити, тази вечер от 21:45 по bTV Action

БГНЕС

С преднина от 2-1 след първия мач в Англия, Барселона излиза на свой терен срещу Манчестър Сити в мач реванш от осминафиналите на Шампионската лига.

Победата като гост няма как да не вдъхва известно спокойствие в лагера на каталунците, но притеснението там е то да не се пренесе в подценяване на ситуацията. Неизбежно, част от мислите на всички в Барселона са насочени и към идния уикенд, когато е Класикото с Реал М.

От две седмици отборът на Луис Енрике е лидер в класирането в Испания и евентуална победа над големия съперник би била огромна крачка към титлата. А това е само една трета от целите на Барса през сезона. Каталунците са един от само трите тима от големите първенства на Европа, които могат да постигнат требъл от Лига, Купа и Шампионска лига - останалите 2 са Ювентус и Байерн. Така че мотивацията е ясна.

Луис Енрике се старае да държи концентрацията в отбора си на топ ниво: "Няма как да се класираме на 1/4 финал ако изиграем само един от мачовете както трябва. Налага се да сме на ниво и в този двубой"

Единствената сериозна липса в състава е Серхио Бускетс. Някои от анализаторите в Каталуня разсъждават дали Луис Енрике няма да пусне Педро като титуляр в атака, за да даде малко отдих на Неймар преди мача с Реал.

От катаклизма, който се създаде в началото на годината след загубата от Реал Сосиедад не е останал и помен (кой би го предвидил тогава...) Изминаха 17 мача, от които Барселона спечели 16.

Всички на Камп Ноу обаче са наясно, че Манчестър Сити е достатъчно опасен противник, който няма какво да губи.

Мануел Пелегрини и отборът му са под сериозен обстрел от критики за продукцията в последно време. "Гражданите" изхвърчаха от турнира за Купата на ФА, поставиха под сериозно съмнение и второто си място във Висшата лига, а серията им от последните 4 мача е красноречива - 3 загуби и една победа.

Добрата новина за английския тим е, че за разлика от първия мач, днес на линия е Яя Туре, който изтърпя наказанието си. Наказан е Гаел Клиши, който бе изгонен в първия мач.

Именно към този червен картон се насочи Мануел Пелегрини преди реванша. Чилиецът е уверен в силите на своите: "Можем да контролираме мача с Барселона, но само ако сме с 11 души"

За дългия си период като треньор в Испания начело на Виляреал, Малага и Реал, Мануел Пелегрини не е никак успешен срещу Барселона. Има едва 4 победи от 22 мача, които е изиграл, а в сезона си начело на Реал загуби и двете дербита с каталунците.

Барселона цели рекордно 8 поредно участие на 1/4 финал, докато Манчестър Сити така и не е преодолявал осминафиналната фаза. Миналата година по същото време двата отбора отново се срещнаха. Тогава Барса спечели с 2-0 в Манчестър и с 2-1 на Камп Ноу.

Срещата започва от 21:45ч по bTV Action. Започваме да я обсъждаме в студиото от 21:00ч.