на живо

"Барса" потрепери, но взе трите точки не без съдийска помощ

Каталунците победиха с 2:1 "Алавес"

Reuters

"Барселона" се измъчи, но спечели с 2:1 срещу "Алавес" в среща от Примера дивисион и след 21 мача води с 57 точки. На 2-о място е "Атлетико" Мадрид с 46, а Алавес е на 17-о място с 19.

Мачът ще се запомни с официалния дебют в испанския шампионат на Фелипе Коутиньо с екипа на "Барса". Той игра 66 минути, след което беше заменен от Пако Алкасер.

"Барса" натисна от самото начало, но удари нямаше и гостите от "Алавес" излязоха напред в резултата в 23-ата минута чрез шведския нападател Джон Гуйдети. Атаката на баските беше наистина показна и с два паса топката стигна от Ибай Гомес до Гуйдети в половината на гостите. Той напредна сам, излезе срещу вратаря Тер Сеген и макар да се подхлъзна, успя да вкара топката.

До края на полувремето домакините отправиха едва два удара в очертанията на вратата, пазена от Пачеко, като при една възможност удар на Лео Меси от фаул едва не влезе във вратата.

В 72-ата минута след сериозен натиск каталунците все пак изравниха. Андрес Иниеста проби от ляво, стигна до аутлинията и центрира на задна греда. Там Луис Суарес посрещна топката и с мощен изстрел я вкара в мрежата. На телевизионните повторения се видя, че има леко докосване на ръката на включилия се Пике.

Меси отново показа класа и в 83-ата минута изведе своите напред за 2:1 с гол от фаул. А само след още пет минути удар на Ибай Гомес се спря в ръката на Юмтити от Барселона, който беше в наказателното поле, но съдията не даде дузпа.