на живо

"Барса" се препъна тежко в борбата за титлата

Каталунците завършиха 3:3 с "Леванте"

Reuters

Битката за титлата в Испания продължава с пълни сили! До края на шампионата остават 2 кръга, а всяка грешка е с фатални последствия. Като тази на "Барселона"!

Каталунците завършиха 3:3 като гост на "Леванте" и вече имат в актива си 76 точки. Лидерът "Атлетико" Мадрид е със 77 и мач по-малко. "Реал" Мадрид също трябва да играе още една среща и има 75 точки. 

Равенството е второ поред за "Барса". Преди дни футболистите на Роналд Куман завършиха 0:0 с "Атлетико" Мадрид, преди това победиха трудно "Валенсия" и загубиха от "Гранада".

Снимка: Reuters

Лионел Меси откри резултата за гостите с дежурното си попадение. Той вече има 29 гола през сезона в Ла Лига. Педри удвои през първото полувреме. Преобразен "Леванте" върна двете попадения в началото на второто полувреме чрез Гонсало Мелеро и Хосе Луис Моралес. Усман Дембеле върна надеждата за победа на "Барса" в 64-ата минута, а равенството 3:3 оформи Серхио Леон 8 минути преди края на редовното време.

"Много сме разочаровани и се питаме какво стана през втората част. Но трябва да продължим и да опитаме да се подготвим за следващия сезон", каза след мача треньорът на "Барса" Роналд Куман.

Снимка: Reuters

"Барселона" има 26 титли в своята витрина, като за последно спечели трофея през сезон 2018/2019. 

Днес (12 май) "Атлетико" Мадрид играе срещу "Реал" Сосиедад, а утре (13 май) "Реал" Мадрид гостува на "Гранада".