на живо

"Барса" си купи и колумбийски защитник (ВИДЕО)

Йери Мина е второто попълнение на каталунците след многомилионния Коутиньо

Дни, след като представиха рекордния си трансфер - Филипе Коутиньо (160 млн. евро), от "Барселона" обявиха и второто си ново попълнение за летния трансферен прозорец.

Става дума за колумбийския защитник на "Палмейрас" Йери Мина. 

Медиите в Испания твърдят, че двете страни са се споразумели за трансферна сума от порядъка на 12,3 млн. евро. Не се съобщава дали в тази сума влиза и компенсация за колумбийския клуб "Санта Фе", където Мина е започнал професионалната си кариера.

Футболистът, който е на 23 години, е подписал личен договор за четири години, а освобождаващата клауза е 100 млн. евро.

Йери Фернандо Мина Гонсалес, както е пълното име на футболиста, е висок 195 см и беше трансферна цел на Ернесто Валверде още през лятото, но тогава до сделка не се стигна. Той стартира кариерата си в "Депортиво" Пасто, но играе само като юноша и аматьор, след което през 2014-а година се мести в "Санта Фе". Към момента е записал 9 мача и е вкарал 3 гола с националната фланелка на Колумбия.

Интересното е, че като юноша не е правил впечатление и никога не е викан в юношеските национални отбори. Едва през 2016-а година го викат в младежкия национален отбор до 23 години за участие в олимпийските футболни квалификации.