на живо

"Барселона" - "Байерн" Мюнхен: Мачът, който всички чакахме (АНКЕТА)

Двата тима се изправят един срещу друг на четвъртфинал в Шампионската лига

Getty Images

Във всеки един турнир поне веднъж говорим за "финал преди финала". Е, днес (14 август) е този мач в Шампионската лига. 

В сезона, който 5 месеца беше на пауза заради пандемията от коронавирус, е време за класически сблъсък между "Барселона" и "Байерн" Мюнхен. Съдбата и жребият определиха двата тима да се срещнат на четвъртфинал и за 11-и път в европейските клубни турнири.

Кой ще се класира за полуфинал в Шампионската лига?

Какво казва статистиката?

"Байерн" излиза със самочувствието, че има 6 победи срещу каталунците и само 2 загуби. Равенствата също са 2.

Снимка: Reuters

Баварците успяха да си свършат работата у дома, като спечелиха поредната титла и Купа на Германия, след като бяха принудени да си почиват 2 месеца заради коронавируса. При подновяването на евротурнирите пък от "Байерн" довършиха започнатото срещу "Челси" и си осигуриха билети за Португалия, където продължава Шампионската лига.

"Барселона" от своя страна не може да се похвали с такъв успех. Вместо да триумфират в Ла Лига, Лионел Меси и компания се провалиха, оставайки на второ място след "Реал" Мадрид. Така само триумфът Шампионската лига остава възможност да зарадват феновете си, а треньорът Кике Сетиен да задържи поста си.

Снимка: Getty Images

Интересен ще е сблъсъкът начело на двете атаки. 

Роберт Левандовски като че ли няма спирка! Пред сезон 2019/2020 той успя да вкара 13 гола в Шампионската лига. По традиция в "Барса" всички погледи са вперени в Лионел Меси. Аржентинецът има само 3 попадения в турнира. Луис Суарес е с 4, което не прави ситуацията при каталунците по-розова.

През настоящата кампания обаче говорим за извънредни мерки. Все пак всичко се решава само в един мач, домакинството не е фактор, а приспособяването към топлия португалски климат ще е ключово.

Снимка: Reuters

Днес (14 август) ще трябва да се разделим с един от европейските грандове в турнира! Дали това ще е "Байерн" или "Барселона"? Ще разберем около полунощ!