на живо

"Барселона" дава ПСЖ на УЕФА заради Неймар

Каталунците искат разследване на финансовия феърплей

Getty Images

Ръководството на "Барселона" очаква Неймар да се завърне в тима за тренировката в сряда, но въпреки това обмисля да даде ПСЖ на УЕФА заради съмнения в погазването на финансовия феърплей. Причина за огромното недоволство на каталунците са рекордните 222 милиона евро, които френският гранд е готов да плати за бразилския национал.

Напоследък името на 25-годишния нападател постоянно се спряга за трансфер на "Парк де Пренс". В момента Неймар е в Китай заради рекламни ангажименти, но според катарско издание той е на път да премине медицински прегледи в Катай, след което да подпише с "Пари Сен Жермен".

Снимка: Getty Images

Миналата седмица президентът на "Барселона" Хосеп Мария Бартомеу увери, че бразилецът остава, но след това стана ясно, че французите имат намерение да се възползват от освобождаваща клауза в договора на Неймар, която възлиза на 222 млн. евро.

Ако това се случи, то каталунците са готови веднага да сезират комисията за финансов феърплей към УЕФА, защото се съмнят в произхода на парите на ПСЖ.

Според закона, който влезе в сила от сезон 2011/12 европейски клубове нямат право да харчат за трансфери повече, отколкото печелят. Промените в наредбата от 2015 г. гласят, че собствениците имат право да налеят пари в клуба, стига да предложат бизнес план и да постигнат доброволно споразумение с УЕФА за своите намерения.