на живо

"Барселона" продължава напред, Меси превърна "Наполи" в 35-ата си жертва (ВИДЕО)

Каталунците си осигуриха среща с "Байерн" в Шампионската лига

"Барселона" продължава напред, Меси превърна "Наполи" в 35-ата си жертва (ВИДЕО)

"Барселона" спечели с 3:1 като домакин на "Наполи" в среща-реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Така, с общ резултат 4:2 след равенството 1:1 в Неапол, каталунците се класираха за четвъртфиналите, където техен съперник ще бъде "Байерн".

Тази вечер на "Камп Ноу" тимът на Кике Сетиен поведе още в 10', когато Клеман Лангле отбеляза първия си гол за клуба в Шампионската лига.

В средата на първата част звездата на "Барселона" Лионел Меси удвои, завършвайки синьо-червена атака, преминала през всеки един играч на испанския гранд. По този начин Меси превърна "Наполи" в 35-ата си жертва в турнира и подобри собствения си рекорд. Втори в класацията е Кристиано Роналдо, който има голове срещу 33 различни отбора.

Снимка: Getty Images

"Барселона" покачи на 3:0 в добавеното време, когато Луис Суарес реализира дузпа, отсъдена за фаул на Kалиду Кулибали срещу Меси. Аржентинският гений се нуждаеше от медицинска помощ след сблъсъка и наказателният удар бе изпълнен от уругвайския му колега.

"Наполи" върна надеждите си малко по-късно, след като Иван Ракитич игра с ръка в наказателното поле и Лоренцо Инсиние не сбърка от бялата точка.

Втората част предложи далеч по-малко от първата и "Барселона" се поздрави с 36-ти пореден мач без поражение на своя "Камп Ноу" в Шампионската лига. Любопитното е, че последната домакинска загуба на "Барселона" е с 0:3 от "Байерн" Мюнхен в полуфиналите през сезон 2012/2013. Именно германският шампион е следващият съперник на "блаугранас".