на живо

Барселона и Абидал обединяват сили в битката с рака

Каталунският клуб подписа договор с фондацията на бившия си играч

Ръководството на Барселона подписа официален договор с фондацията на Ерик Абидал, който е с продължителност от пет години.

Барселона и Абидал си подават ръка в борбата с рака и най-вече в опитите да помогнат на децата, които заболяват от тежката болест. Французинът основа своята фондация през април миналата година.

„Когато ме диагностицираха с рак през 2011 г, веднага ми хрумна идеята да основа фондация за борба с тази болест. Заедно с жена ми я реализирахме, трябваше да намерим начин да помагаме на семейства и деца, преживяващи същото. Пътят е дълъг и   труден, но ние знаем най-добре как да си помогнем.”

Някои от децата вече са победили рака, други все още се борят с него.

„Когато ги гледам, усмивките по лицата им ме карат да се чувствам добре. Казват, че съм техния идол, но всъщност те са пример за следване, не аз. Никога не се оплакват, а е трудно, особено за тях, на тази крехка възраст. Тези деца ми даваха сили, докато водех своята битка. Мислех за тях и вярвах, че ще се справя.”

Каталунският клуб вече изгради успешно сътрудничество с няколко фондации, сред които тези на Лионел Меси, Неймар, Рафаел Маркес, Едмилсон, Лилиан Тюрам и Йохан Кройф.