на живо

"Барселона" и Меси започнаха преговори за нов договор

Първата стъпка е направена и резултатът е положителен, твърдят в Испания

Twitter

"Барселона" и Лионел Меси са започнали преговори за нов договор, твърди испанското издание Sport.es. Настоящият контракт на аржентинския нападател изтича на 30 юни, а спекулациите около бъдещето му го пращат във Франция и Англия.

Президентът на каталунците Жоан Лапорта и бащата на играча Хорхе Меси са провели няколко разговори през последните дни, в които са поставили основите на бъдещ контракт между двете страни.

Снимка: Reuters

Все още обаче не е отправено конкретно финансово предложение, което зависи от резултата от одита, който се прави в клуба.

Твърди се, че Лапорта вече е обяснил на Хорхе Меси какви са основните параметри, а те първоначално са се харесали на Меси и баща му.

Първоначалната идея е за дългосрочен договор, който да обвърже звездата с "Барселона" за цял живот, дори когато футболната му кариера приключи.

Снимка: Getty Images

Аржентинецът не се интересува толкова от финансовата част на договора, колкото от създаването на отбор, който е способен да спечели Шампионската лига.

Според изданието все още има дълъг път за изминаване в преговорите между двете страни, но първата стъпка е направена и резултатът е положителен.

На този етап английският "Манчестър Сити" и френският "Пари Сен Жермен" са сочени за най-сериозните кандидати за подписа на 33-годишния футболист. Меси вече обеща, че първо ще изслуша предложението на "Барселона", а след това ще вземе окончателното решение за бъдещето си.