на живо

"Барселона" и "Реал" играха здраво, но оставиха цялата интрига за реванша (ВИДЕО)

1:1 в първия мач от полуфиналите за Купата на краля

Без победител в първото Ел Класико от полуфиналите за Купата на краля. Отборите на "Барселона" и "Реал" Мадрид завършиха 1:1 пред повече от 92 хиляди зрители по трибуните на "Камп Ноу". Така интригата се запазва в пълния си блясък за реванша на "Сантяго Бернабеу" на 27 февруари.

Снимка: Reuters

"Реал" поведе с 1:0 много рано в мача. Още в 6-ата минута Лукас Васкес се възползва от пас на Бензема, за да даде преднина на гостите.

До 20-ата минута футболистите на Сантяго Солари бяха пълни господари на терена, а дебютиращият в Ел Класико Винисиус постоянно тормозеше отбраната на домакините.

Снимка: Reuters

Със своите 18 години и 209 дни Винисиус стана най-младият участник в Ел Класико след Боян Къркич, който през 2007-а е на 17 години и 117 дни. Освен това бразилецът стана вторият най-млад футболист за "Реал" след легендата Раул, който играе в голямото дерби на 17 години и 194 дни.

Чак след разполовяването на първото полувреме каталунците се разиграха, като на няколко пъти Луис Суарес се озова на добри позиции, но Кейлор Навас показа впечатляващи рефлекси.

Така за 19-и път "Реал" Мадрид се оттегли на почивката с преднина на "Камп Ноу". "Белите" веднъж са допускали пълен обрат и са спечелили в 16 случая.

През второто полувреме домакините изглеждаха по коренно различен начин и изравниха в 58-ата минута. Суарес уцели гредата, но Малком бе на добра позиция и се разписа за 1:1.

Снимка: Reuters

Дългоочакваното влизане на Лионел Меси в игра, който бе оставен на скамейката заради контузията, която получи в мача срещу "Валенсия" през уикенда, изправи на крака феновете в 64-ата минута.

Най-чистото положение на гостите през втората част дойде в 81-ата минута, но вместо да вкара, Бейл направи фрапантен пропуск.

Снимка: Reuters

През последните минути двата отбора не показаха нищо по-впечатляващо и резултатът се запази непроменен.

Срещата на "Камп Ноу" ще се запомни и с многото жълти картони, вдигнати от главния съдия Антонио Матеу Лаос - общо 6. Четири за "Барса" и два за "Реал".

Решителният реванш на 27 февруари ще бъде излъчен на живо по bTV Action.

Снимка: Reuters

Първото Ел Класико за 2019 г. регистрира втората най-висока посещаемост на "Камп Ноу" през сезона. На стадиона имаше 92 008 души, като това е с близо 1000 души по-малко от най-посетения домакински двубой на каталунците.

Голямото дерби за Ла Лига през есента бе изгледано на живо от 93 265 зрители.