на живо

"Барселона" и "Реал" потрепериха, но продължават напред за Купата на краля (ВИДЕО)

Мадридчани преодоляха кошмара "Алкояно"

Фаворитите "Барселона" и "Реал" Мадрид продължават към осминафиналите за Купата на краля. Противно на очакванията, двата гранда не се класираха с лекота за следващата фаза.

В ранния мач тази вечер каталунците отстраниха с мъка третодивизионния "Линарес Депортиво", побеждавайки го с 2:1 като гости. Тимът на Шави Ернандес успя с обрат през втората част.

Уго Диас даде аванс на домакините в 19', но след почивката точни за "Барселона" бяха влезлият като резерва Усман Дембеле в 63' и Феран Жутгла в 69'.

Повторен дебют за "Барселона", 14 години или точно 4893 дни след първия, направи бразилският ветеран Дани Алвес, който бе картотекиран наскоро. Каталунският гранд обаче все още не е регистрирал новопривлечения Феран Торес, като се очаква да го направи след раздяла с Филипе Коутиньо, който е свързван със завръщане в английската Висша лига.

В късния двубой "Реал" Мадрид записа успех с 3:1 при визитата си на друг третодивизионен тим - "Алкояно".

Резултата откри Едер Милитао в 39', но "Алкояно" изравни в 66' чрез Дани Вега. Кралският клуб все пак взе своето с попадения на Марко Асенсио в 76' и автогол на вратаря Хосе Хуан два минути по-късно.

Така "Реал" си отмъсти на скромния съперник за отпадането в същата фаза на турнира през миналия сезон. Тогава "Алкояно" спечели с 2:1. Преди това тимът бе елиминирал и "Леванте" - с дузпи след 3:3 в редовното време и продълженията.

В другите 1/16-финални двубои тази вечер голямата изненада поднесе "Атлетико" Балеарес, който отстрани с 2:1 елитния "Селта" Виго.