на живо

"Барселона" гони Дембеле, постави му срок за трансфер

Французинът е извън групата за двубоя с "Атлетик" Билбао

Търпението на "Барселона" към Усман Дембеле се изчерпа! Французинът е оставен извън групата за тазвечершния осминафинал за Купата на краля срещу "Атлетик" Билбао (22:30 ч., bTV Action) и има срок до 31 януари да си уреди трансфер.

Дембеле, чийто договор с каталунския гранд изтича през юли, отказва да намали финансовите си изисквания и да поднови своя контракт. Преговорите между него и "блаугранас" започнаха миналото лято, но са в задънена улица.

Треньорът Шави Ернандес засегна темата на пресконференцията си преди сблъсъка с "Атлетик". Легендата спомена, че Дембеле може да напусне клуба още този месец.

"Започнахме преговорите през юли миналата година. Изминаха шест-седем месеца, в които бяхме в диалог с играча и агента му. Отправихме различни оферти и търсихме начин Усман да остане. Той и екипът му обаче системно отхвърлят предложенията ни.", коментира спортният директор на "Барселона" Матеу Алемани.

11 дни преди затварнето на трансферния прозорец в "Барселона" вече смятат, че Дембеле няма желание да преподписва и не е отдаден на клубния проект.

"Уведомихме го, че трябва да напусне клуба и има срок до 31 януари", каза още Алемани.

Откакто пристигна в Каталуния през 2017 г., с трансфер от германския "Борусия" Дортмунд на стойност 135 млн. евро, Дембеле има общо 129 мача за "Барселона", като е пропуснал други 119 заради контузии. Той записа 31 гола и 23 асистенции с екипа на каталунския гранд.