на живо

Барселона излезе начело в Примера след победа над 9 от Атлетико (Мадрид) (ВИДЕО)

Гостите играха много грубо

Барселона излезе начело в класирането в Примера дивисион, след като победи с 2:1 останалия с девет футболисти Атлетико Мадрид.

Каталунците имат 51 точки, с три по-малко има Атлетико и със 7 назад е Реал (Мадрид). Двамата защитници на гостите Фелипе Луис и Диего Годин бяха отстранени с червени картони заради ужасяващи влизания.

Гостите от Мадрид откриха резултата, след като Коке се разписа след 10 минути игра, като това беше и резултат от суперагресивната игра на тима. По същия начин стартира и Атлетик Билбао за Купата на Испания през седмицата, като баските показаха, че дълбока преса може да затрудни Барселона.

Но малко по-късно Барселона взе инициативата и Лео Меси изравни в 30-ата след подаване на Жорди Алба. 8 минути след това Луис Суарес изведе Барса напред, а Суарес имаше и още едно важно включване- в 65-ата минута заради фаул срещу него беше отстранен Годин.

Минута преди края на първото полувреме Луис Фелипе също видя червения картон, но заради нарушение срещу Меси. Странно, срещу 9 човека играчите на Барселона спряха атаките и изчакаха спокойно 30 минути разигравaйки по ширина за да бъде узаконена победата им.