на живо

"Барселона" излиза за решителна битка с ПСЖ и историята

"Барселона" - ПСЖ, пряко по bTV Action от 21:45 ч.

Getty Images

Тази вечер "Барселона" ще приеме на "Камп Ноу" ПСЖ в 1/8-финален реванш от Шампионската лига. Мачът започва от 21:45 ч. и ще бъде предаван пряко по bTV Action. Коментарното студио преди него започва точно в 21:00 ч.

На каталунците ще им бъде изключително трудно да постигнат пълен обрат срещу парижани, които спечелиха първия двубоя с категоричното 4:0. Ако "Барса" отстрани френския си съперник, ще се превърне в първия отбор в историята на Шампионската лига, наваксал изоставане от четири гола.

Но ако някой може да направи такъв знаменателен обрат, то това е каталунският гранд, който неведнъж е постигал победи с по четири и повече гола. Освен това Луис Енрике ще може да разчита на голмайсторското трио - Лионел Меси, Луис Суарес и Неймар, което само по себе си е предпоставка за интересни неща в нападение.

Снимка: Getty Images

"Барселона" и "Пари Сен Жермен" са се срещали три пъти във фазата на директните елиминации на Шампионската лига, като в два от случаите испанците продължават напред - през сезоните 2012/13 и 2014/15.

Единственият път, в който парижани отстраняват именития си съперник, е на четвърфиналите през сезон 1994/95 след общ резултат 3:2. 

Друго сериозно предимство за каталунците е страхотната им домакинска серия в турнира. Откакто Луис Енрике пое отбора, тимът записа 14 поредни победи на "Камп Ноу" в надпреварата, при голова разлика 44:6.

ПСЖ все още няма успех като гост срещу "Барса" - 2 равенства и 2 загуби. 

Снимка: Getty Images

Енрике ще може да разчита на най-доброто в този реванш. С леки контузии са единствено Алейш Видал и Жереми Матийо, които по всяка вероятност ще останат на резервната скамейка. 

Въпросителните пред Унай Емери са свързани с травми на Анхел ди Мария и Тиаго Мота.