на живо

"Барселона" на четвъртфинал. Меси и Де Йонг оставиха "Райо" да мечтае за 7 минути

Каталунците постигнаха обрат в Мадрид

Без особени проблеми, но след куп пропуски „Барселона“ победи „Райо Валекано“ с 2:1 и си осигури място в четвъртфинала на турнира за Купата на краля.

Каталунците се радваха на завръщането на своята голяма звезда Лионел Меси, който изтърпя наказанието си от два мача заради получен червен картон. Именно той и Френки де Йонг бяха точни за своя тим, докато Фран Гарсия от „Райо Валекано“ успя да даде предимство на домакините.

Лошото състояние на терена на стадион „Тераса Риверо“ очевидно затрудни „Барселона“. Въпреки това каталунците демонстрираха своята класа през целия мач и успяваха да контролират играта.

Снимка: Reuters

През първото полувреме гостите изтърваха редица положения. Френки Де Йонг и младият Рики Пуч шутираха силно по посока на вратата на „Райо Валекано“, но топката се удари в гредата.

Лео Меси също изпусна добра възможност, след като македонският вратар на домакините Столе Димитревски успя да отрази неговия удар.

Противно на логиката, тимът от Мадрид откри резултата в 63-ата минута. Фран Гарсия беше единственият, който успя да организира атака за „Райо Валекано“, и не сбърка.

Попадението мобилизира звездите на „Барселона“, които бързо изравниха. В 70-ата минута Лионел Меси и Антоан Гризман направиха страхотна акция, а аржентинецът вкара своето 15-о попадение за сезона (и първо в турнира).

Снимка: Reuters

12 минути по-късно друг от „обичайните заподозрени“ в редиците на каталунците – Френки де Йонг, се погрижи обратът да стане факт. Той реализира след страхотен пас на Жорди Алба.

Така Меси и компания продължават битката за 31-и трофей от турнира. Както и през миналия сезон „Райо Валекано“ отпадна на осминафинал.

Мачът беше номер 76 за аржентинеца в турнира. Така той стана футболистът на "Барселона" с най-много срещи за Купата на краля. Меси изпревари Джосеп Самитиер, който в периода 1919-1932 участва в 75 срещи.