на живо

Барселона на Везенков стигна до финалната осмица на Евролигата (ВИДЕО)

"Блаугранас" спечелиха гостуването си на литовския Жалгирис (Каунас) с 66:59

Getty Images

Испанският гранд Барселона, за който играе националът Александър Везенков, се класира за плейофите на баскетболната Евролига.

„Каталунците“ си осигуриха място сред най-добрите 8 в турнира след победа с 66:59 като гост на Жалгирис (Каунас).

Така с баланс от 8 успеха и 6 поражения Барса зае трето място в група “F” на Топ 16 в най-авторитетния клубен турнир на Стария континент. 

В следващата фаза Везенков и компания ще се изправят срещу руския Локомотив (Кубан) в битка за място във финалната четворка.

Тази вечер българинът се включи в мача с Жалгирис от резервната скамейка. За 15 минути и половина в игра родното тежко крило записа 4 борби, но всичките му стрелби бяха неуспешни – 0/2 от зоната за две точки и 0/1 зад арката.

Литовците, подкрепяни бурно от своите фенове, започна силно и поведоха с 14:7, но в края на първата четвърт Барселона направи серия от 7 безответни точки, което възстанови равенството – 16:16.

Жалгирис продължи да играе по-стабилно и заслужено водеше с 34:28 на полувремето.

След почивката Пау Рибас напомни за себе си. Испанският национал изведе тима си напред в резултата с три точни стрелби от тройката за 49:48. 

В последната четвърт и съотборниците му се събудиха. Възпитаниците на Шави Паскуал подобриха представянето си в защита и в крайна сметка победиха с 7 точки разлика – 66:59.

За победителите над всички бе Джой Дорси, който направи „дабъл-дабъл“ - 12 точки и 13 борби. Пау Рибас добави 14 точки, а Хуан Карлос Наваро се отчете с 10.

Каспарс Вецегарс реализира 13 точки за домакините, а Паулис Янкунас и Реналдас Сейбутис завършиха съответно с по 11 и 10 точки.

Вижте и най-интересното от Жалгирис (Каунас) - Барселона: