на живо

"Барселона" не остави шанс на "Ювентус", Меси отново точен от дузпа (ВИДЕО)

Италианците разочароваха без Кристиано Роналдо

"Барселона" спечели с 2:0 като гост на "Ювентус" в дългоочаквания сблъсък от група 7 на Шампионската лига.

Останали без своя лидер Кристиано Роналдо, който продължава да бъде заразен с коронавирус, "бианконерите" бяха далеч от обичайното си ниво и "Барселона" стигна до трите точки с голове на Усман Дембеле в 14' и на Лионел Меси от спорна дузпа в края, отсъдена за фаул, който изглеждаше извън наказателното поле.

За Меси това бе трето попадение от началото на сезона, като всички те са от бялата точка.

"Ювентус" завърши мача без точен удар, но три гола на Алваро Мората бяха отменени заради засада след намесата на системата за видеоповторения (VAR). Освен това "Старата госпожа" игра и с човек по-малко от 85', когато Мерих Демирал бе изгонен заради втори жълт картон.

Така, ден след оставката на Хосеп Мария Бартомеу като президент на клуба, "Барселона" записа изключително важен успех. Победата е 11-та поредна за "блаугранас" при гостувания в груповата фаза. В последните си 17 визити "Барселона" има едно единствено поражение.

Отборът на "Барселона" оглави групата с пълен актив от 6 точки, следван от "Ювентус" с 3. "Динамо" Киев и "Ференцварош" имат по една, след като не се победиха в другия мач, завършвайки наравно 2:2 в повторение на финала от 1975 г.

В следващия кръг, на 4 ноември, "Барселона" приема "Динамо" Киев, а "Ювентус" гостува на "Ференцварош".