на живо

"Барселона" не сбърка срещу последния, Меси с гол №699

Каталунците спечелиха с 2:0 срещу "Леганес" у дома

Getty Images

"Барселона" победи "Леганес" с 2:0 у дома в мач от междинния 29-ти кръг на испанската Примера дивисион. Точни за успеха бяха Ансу Фати в 42' и Лионел Меси от дузпа в 69'. Така "блаугранас" загряха за първия си голям тест след подновяването на сезона - гостуването на "Севиля" в петък (19 юни).

На "Камп Ноу" "Леганес" бе близо до откриване на резултата още в 11', когато Мигел Гереро преодоля вратаря Марк-Андре Тер Стеген, но Клеман Лангле изби от голлинията. Малко по-късно гостите имаха още едно добро положение и събудиха "Барселона". Тимът на Кике Сетиен взе инициатива и притисна съперника, а в 42' Ансу Фати бе точен за 1:0.

Така юношата на каталунците стана вторият най-млад футболист с пет гола в Ла Лига през 21-ви век. Той е на 17 години и 229 дни, а Боян Къркич, също със синьо-червения екип, го постига на 17 години и 201 дни.

Снимка: Getty Images

"Барселона" продължи да доминира и в 69' Меси реализира дузпа, отсъдена за фаул срещу самия него. За аржентинеца това е 56-ти точно изпълнен наказателен удар, с което изравнява легендата Уго Санчес на второто място във вечната ранглиста. Следващата цел е рекордът на Кристиано Роналдо, който има 61 вкарани дузпи в испанския елит.

Попадението на Меси бе под №699 за гения от Росарио с екипите на "Барселона" и аржентинския национален отбор.

С трите точки "Барселона" е лидер с актив от 64 точки - 5 пред "Реал" Мадрид, който е с мач по-малко. "Леганес" остава на дъното с 23 точки.

Снимка: Getty Images

Тагове: