на живо

"Барселона" обърна "Валенсия", Агуеро дочака дебют

Каталунците се наложиха с 3:1 на "Камп Ноу"

Getty Images

"Барселона" победи с 3:1 гостуващия "Валенсия" в среща от 9-ия кръг на испанската Примера дивисион. Каталунците стигнаха до успеха след обрат за радост на публиката на "Камп Ноу" в първия мач откакто местните власти отмениха рестрикциите за фенове на спортни събития на открито.

"Валенсия" поведе още в 5' с шут от дистанция на Хосе Гая. "Прилепите" обаче опазиха преднината си само 8 минути - Ансу Фати възстанови равенството, възползвайки се от подаване на Мемфис Депай.

От февруари 2020 г. насам Фати е втори по ефективност в Ла Лига сред играчите, реализирали поне 5 пъти. Той е превърнал 11 от 16-е си удара в голове - 68,7%. С по-добра успеваемост е единствено Алекс Фернандес от "Кадис".

Снимка: Getty Images

В края на полувремето Депай бе точен от дузпа, отсъдена за фаул на Гая срещу Фати.

Домакините владееха инициативата и през втората част. "Блаугранас" стигнаха до трето попадение в 85', когато се разписа влезлият като резерва Филипе Коутиньо. Малко преди това в игра се появи и Серхио Агуеро за дебюта си със синьо-червената фланелка.

Аржентинският ветеран записа минути в Примера за първи път от 21 май 2011 г., тогава с екипа на настоящия шампион "Атлетико" Мадрид. Любопитното е, че на същата дата съотборникът на Агуеро Гави е бил на 6 години и 289 дни.

Снимка: Getty Images

С трите точки "Барселона" събра 15 и вече заема шестото място, а в следващия кръг посреща "Реал" Мадрид в Ел Класико. През седмицата каталунците са домакини на "Динамо" Киев в груповата фаза на Шампионската лига. Двубоя можете да гледате в сряда (20 октомври) от 19:45 ч. пряко по bTV Action.

"Валенсия" заема осмото място във временното класиране с 12 точки, като в следващия кръг тимът от "Местая" приема "Майорка".