на живо

"Барселона" обяви огромни дългове

Годишният финансов отчет на "Камп Ноу" показва стряскащи цифри

"Барселона" се намира в тежка финансова криза, а дълговете на клуба възлизат на 1,173 млрд. евро, като 730 млн. трябва да бъдат върнати в краткосрочен период! Това показва отчетът на каталунския гранд за 2020 г.

Стряскащите цифри представляват 265 млн. евро изплащания по кредити, 2,5 млн. евро в облигации, 164 млн. евро дълг към бивши играчи и треньори и 298 млн. други.

Вицешампионите са завършили сезон 2019/20 с дълг от 488,4 млн. евро. "Блаугранас" водят преговори с кредитори за отлагане на тези плащания, надявайки се на разбиране заради последствията от пандемията с коронавирус.

В "Барселона" разчитат да получат отсрочка до 30 юни тази година. Докато някои кредитори вече са приели, разговорите с други продължават.

При детайлен преглед на публикуваните документи се забелязва графата с очакваните приходи от билети, на които клубът разчиташе много през този сезон, но в момента посочената сума изглежда невъзможна за достигане, предвид забраната за присъствие на фенове по трибуните.

Каталунците очакват 56 млн. евро приходи при запълнен капацитет на стадиона от 25% през февруари и 50% от месец май, което е заложено в прогнозните резултати.