на живо

"Барселона" обявява оставането на Меси днес?

Условията по договора на аржентинеца са уточнени. Остава само той да бъде официализиран

Reuters

Футболният клуб "Барселона" ще обяви, че голямата звезда Лионел Меси остава в тима и през следващите 5 сезона. Очакванията на авторитетното испанско издание "Мундо Депортиво" са, че това ще стане да края на днешния ден (5 август).

Аржентинецът се прибра в Испания преди ден, като от "Мундо" са сигурни, че причината е формалното подписване на новия договор. Контрактът ще е до 2026 г., когато Меси ще бъде на 39 години.

Снимка: Reuters

В истински трилър се превърна миналото лято за феновете на аржентинския футболист и "Барса". Меси поиска да напусне единствения клуб, в който е играл на професионално ниво. Той беше категоричен, че не се чувства добре на "Камп Ноу" при това ръководство и иска да се захване с ново предизвикателство 16 години след дебюта си за клуба. Тогавашният президент Хосеп Мария Бартомеу категорично отхвърли такъв сценарии, а това доведе и до оставката му. Начело на клуба се завърна Жоан Лапорта.

Снимка: Reuters

Освен с драмата около Меси, той трябваше да се справя и с огромните парични загуби в клуба, настъпили след пандемията от коронавирус. 

От 1 юли Лионел Меси е свободен агент.