на живо

"Барселона" оцеля в зрелище с "Гранада" и е на полуфинал за Купата на краля (ВИДЕО)

Каталунците се наложиха с 5:3 след продължения на "Нуево Лос Карменес"

"Барселона" оцеля в зрелище с "Гранада" и е на полуфинал за Купата на краля (ВИДЕО)

"Барселона" се класира за полуфиналите в турнира за Купата на краля след измъчен успех с 5:3 срещу "Гранада" след продължения. Каталунците продължават напред благодарение на страхотен обрат. Тимът на Роналд Куман губеше с 0:2 две минути преди изтичането на редовното време, но осъществи подвиг на "Естадио Нуево Лос Карменес".

"Гранада" изненадващо поведе в 33' с попадение на бразилеца Кенеди, а малко след почивката опитният Роберто Солдадо покачи на 2:0.

Тимът на "Барселона" на три пъти бе спрян от гредите, преди Антоан Гризман да намали изоставането на гостите в 88'. Четири минути по-късно "блаугранас" се добраха до 2:2 чрез Жорди Алба и пратиха мача в продължения, макар че в последните секунди на редовното време домакините пропиляха "златна" възможност.

Головото шоу в Андалусия продължи, като в 100' Гризман оформи обрата, но Феде Вико възстанови равенството от дузпа три минути по-късно.

Снимка: Getty Images

"Гранада" все пак не издържа на натиска и "Барселона" взе своето с попадения на Френки Де Йонг и Жорди Алба съответно в 108' и 113'. Левият бек Алба се разписа два пъти в един мач за втори път в кариерата си, като предишният е през 2013 г., когато бе точен за Испания срещу Нигерия в Купата на конфедерациите.

По-впечатляващо обаче е постижението на "Барселона" тази вечер. Каталунците отбелязаха три гола в продълженията за първи път в над 121-годишната клубна история.

Така вицешампионите на Испания се класираха за следващата фаза, където вече са отборите на "Леванте" и "Севиля". Днес ще стане ясен и последният полуфиналист - от 22:00 ч. по RING "Бетис" посреща носителя на Суперкупата "Атлетик" Билбао.