на живо

Обвиниха бивш президент на "Барса" в нелегално купуване на черен дроб за Абидал

Сандро Росел отново разбуни духовете в Испания

Getty Images

Испанските власти разследват бившия президент на "Барселона" Сандро Росел в незаконно купуване на черен дроб за Ерик Абидал.

През 2012 г. бившият френски защитник претърпя трансплантация, след като бе диагностициран с тумор на черния дроб. Тогава беше съобщено, че донор е братовчед му Жерар.

Според "Конфиденсиал", испанските власти са стигнали до разкритието, след като са преслушали телефонни разговори на Росел като част от разследване за злоупотреби. В четири разговора той споделя, че осигуреният черен дроб е купен нелегално и че умишлено е представена версията, че донорът е братовчедът на играча - Жерар.

Снимка: Getty Images

От "Барселона" категорично отричат да има някаква нередност по случая". Абидал и клиниката, в която се е извършила животоспасяващата манипулация, също отрекоха появилата се информация, а испанската национална организация за трансплантации вече е започнала свое разследване.

Каталунците добавят, че "клубът е натъжен заради липсата на строгост при разпространението на подобна информация на толкова чувствителна тема."

В момента Росел е в затвора. През 2017 г. той бе арестуван заради пране на пари.

Ерик Абидал прекара шест сезона на "Камп Ноу". Той се завърна в игра за "Барселона" през април 2013 г., а три месеца по-късно премина в "Монако".