на живо

Барселона победи Рома с 3:0 и спечели "Жоан Гампер" (ВИДЕО)

Лесен успех за каталунците на "Ноу Камп"

Getty Images

Барселона спечели приятелския турнир „Жоан Гампер” след категорична победа с 3:0 над вицешампиона на Италия – Рома.

Головете за „блаугранас” отбелязаха Неймар, Меси и Ракитич, но двубоят ще се запомни най-вече с неприятния инцидент между Меси и бранителя на Рома Мапу Янга М’Бива, при който двамата играчи се сдърпаха в 34-ата минута. Главният съдия спокойно можеше да ги изгони, но реши само да ги предупреди с жълт картон.

Барселона доминираше през цялата първа част на двубоя. Особено силен бе натискът на шампионите на Европа в началните минути на срещата. На два пъти Шчесни трябваше да се намесва авторитетно, а малко по-късно се поколеба дали да излезе напред при едно центриране и в крайна сметка остави Рафиня сам на гредата. Юношата на Барса обаче не съумя да прати топката в мрежата.

Каталунците трябваше да чакат до 25-ата минута, когато Неймар все пак откри резултата. Матио стреля, а бразилецът овладя и вкара - 1:0.

Малко преди почивката Неймар намери Меси на границата на наказателното поле и за аржентинеца не бе проблем да реализира – 2:0.

И двата отбора направиха много промени преди началото на второто полувреме, но съотношението на силите се запази. Барселона продължи да атакува, а Рома да се защитава, въпреки че капитанът на „вълците” Тоти се появи в игра.

Каталунците създадоха няколко добри голови положения, но само едно от тях бе превърнато в гол. Ракитич вкара изключително красиво попадение с удар от над 25 метра, който не остави никакви шансове на опитния Морган Де Санктис – 3:0.

Така Барселона грабна „Жоан Гампер” и изглежда в пълна бойна готовност преди началото на новия сезон в испанската Ла Лига.

Рома пък продължава да прави промени в състава си. Римляните дори може да имат чисто нова атака през новия сезон. „Джалоросите” вече привлякоха Яго Фалке от Дженоа, а скоро се очаква да финализират и трансферите на Един Джеко (Манчестър Сити) и Мохамед Салах (Челси).

Промени ще има и по двата фланга на отбраната. Очаква се римляните да привлекат поне двама измежду Фабио Коентрао (Реал Мадрид), Бруно Перес (Торино), Адриано (Барселона), Лукас Дин (ПСЖ) и Лейвин Курзава (Монако).

Вижте най-интересното от мача Барселона - Рома: