на живо

"Барселона" предлага на Дембеле да му плаща... само ако играе

Проблемите на французина с контузии нямат край

"Барселона" предлага на Усман Дембеле рядък вид договор, при който той ще получава заплата... само ако играе. Контрактът на 24-годишния френски нападател изтича идното лято, но проблемите му с контузии продължават.

Откакто пристигна в Каталуния през 2017 г., с трансфер от германския "Борусия" Дортмунд на стойност 135 млн. евро, Дембеле има общо 119 мача за "Барселона". През настоящия сезон той взе участие в едва един двубой, преди отново да попадне в лазарета.

Въпреки това "блаугранас" искат да го задържат на "Камп Ноу" по формулата "Алемани". Тя носи името на бившия директор на "Майорка" и "Валенсия" Матеу Алемани. Представлява контракт, при който заплатата не се изплаща седмично или месечно, а идва при достигане на определен брой мачове, голове и асистенции. Договорът е степенен - т.е. Дембеле може да получи дори повече отколкото заработва в момента, стига да е здрав.

"Барселона" се намира във финансова криза и търси варианти за съкращаване на разходите. Убеждаването на Дембеле да сложи подписа си под такъв договор обаче изглежда трудно, имайки предвид, че според медиите в Англия интерес към него проявяват новобогаташите от "Нюкасъл". Французинът е свободен да преговаря с клубове от 1 януари, когато ще остават 6 месеца до изтичане на действащия му контракт.

Дембеле е свързван и с изненадващ трансфер в друг английски тим - шампиона "Манчестър Сити". Същевременно "Барселона" проявява интерес към крилото на "гражданите" Рахийм Стърлинг.