на живо

"Барселона" обяви Обамеянг, постави му внушителна откупна клауза (ВИДЕО)

Габонският нападател идва на "Камп Ноу" като свободен агент

Пиер-Емерик Обамеянг официално е играч на "Барселона"! Габонският нападател идва на "Камп Ноу" като свободен агент, след като разтрогна по взаимно съгласие с английския "Арсенал" в последния ден от януарския трансферен прозорец.

Контрактът на 32-годишния нападател с "Барселона" е до лятото на 2025 г., но в него е заложена опция за раздяла през 2023 г. "Блаугранас" поставят на Обамеянг внушителна откупна клауза - 100 млн. евро.

Обамеянг пристигна в Каталуния в понеделник (31 януари) и беше освободен от "Арсенал" малко преди полунощ, когато е преминавал медицински прегледи в новия си клуб. В "Барселона" не са бързали да финализират сделката, тъй като габонецът е свободен агент. Въпреки че не бе картотекиран до днес, Обамеянг вече проведе две тренировки с отбора под ръководството на треньора Шави.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

От "Барселона" са успели да регистрират Обамеянг само защото е намалил драстично финансовите си изисквания. Очаква се заплатата му да бъде увеличена през лятото, когато "блаугранас" се надяват да освободят средства след планираната раздяла с Усман Дембеле.

Обамеянг е третото ново попълнение на "Барселона" през зимния трансферен прозорец. Каталунците привлякоха още Феран Торес от "Манчестър Сити" и Адама Траоре от "Уулвърхемтън". Така конкуренцията в атака се засили. "Барселона" разполага още с Ансу Фати, Мемфис Депай, Мартин Брейтуейт, Люк Де Йонг, Абде Езалзули и Феран Жутгла. Предстои да разберем дали Дембеле ще остане извън състава до края на сезона.