на живо

"Барселона" разчита на "късмета на Пике"

Защитникът се оказва един от най-големите фактори във финали

"Барселона" разчита на "късмета на Пике"

Жерар Пике е един от най-обичаните футболисти на "Барселона" - винаги фактор на терена, винаги играещ с желание за победа и хъс, истински каталунец! 

Оказва се обаче, че защитникът е и един от най-големите... късметлии на финали. Това показва и статистиката! В богатата си кариера Пике е губил само един решителен сблъсък за трофей, а е играл на цели 13 в Испания! 14-тият ще бъде срещу "Валенсия" за Купата на краля на 25 май. Мача може да гледате пряко по bTV Action от 21:30 ч.

Снимка: Getty Images

Единствено "Реал" Мадрид развалят така впечатляващия актив на испанеца. През 2011 г. "Барселона" губи решителния мач за Купата на краля след гол в добавеното време на Кристиано Роналдо. През 2014 г. каталунците губят от "големия си враг" в същия турнир, но защитникът не е в групата.

Иначе Пике e играл на 7 финала в турнира за Купата. Печелил е цели 6 от тях! 6 са и участията му в мача за Суперкупата на страната. При всяко едно участие той е победител!

Какво прави Пике в европейските клубни турнири?

Снимка: Getty Images

С екипа на "Барселона", който носи от 2008 г., той играе на 3 финала в Шампионската лига - през 2009, 2011 и 2015 г. Всички от тях завършват с трофей в ръцете на Пике! Той има и един спечелен решителен мач като футболист на "Манчестър Юнайтед" - през 2008 г. срещу "Челси".

Статистиката в турнира за Суперкупата на УЕФА - 2 участия, 2 трофея (през 2011 г. не играе).

Ако обобщим, то Пике е целунат от съдбата да играе в 18 финала с "Барселона", от които да спечели 17!

Какъв ще е резултатът от статистиката след мача с "Валенсия"? Гледайте на живо финала за Купата на краля на 25 май от 21:30 ч. пряко по bTV Action!