на живо

"Барселона" унижи "Реал" Мадрид насред "Бернабеу"

Впечатляващ успех за каталунците в "Ел Класико"

Reuters

Изключителна победа за "Барселона" в "Ел Класико". Каталунците разгромиха с 4:0 "Реал" Мадрид на "Бернабеу" и прекъснаха серията от пет поредни победи на Кралския клуб в голямото испанско дерби.

"Блаугранас" записаха успех в "Ел Класико" за първи път от 2 март 2019 г. 

"Барселона" тотално надигра "Реал", който в този мач беше без голмайстора си Карим Бензема. Успехът с четири гола е вторият най-голям за каталунците като гост след 5:0 през 1974 г.

Два гола за важния успех за гостите отбеляза Пиер-Емерик Обамеянг и по веднъж се разписаха Араухо и Феран Торес.

Снимка: Reuters

Сблъсъкът на "Сантяго Бернабеу" започна изключително интригуващо, като "Барселона" заложи на преса и много движение по терена.

Тимът на Шави поведе в 29-ата минута. Усман Дембеле центрира към Обамеянг, който ознаменува дебюта си в "Ел Класико" с гол с глава. Само девет минути по-късно Роналд Араухо скочи най-високо след центриране от корнер и покачи на 2:0.

Секунди след началото на второто полувреме "Барселона" можеше да вкара трети гол, но Торес пропусна. В 47-ата минута обаче защитата на "Реал" отново се пропука и бившият играч на "Манчестър Сити" този път не сгреши.

Снимка: Reuters

В 53-ата минута Обамеянг вкара второто си попадение, след като прехвърли технично Тибо Куртоа.

През последните 15 минути "Реал" създаде няколко опасни положения пред вратата на Марк-Андре тер Стеген, но без желания резултат.

"Реал" остава лидер в Ла Лига с 66 точки, като е с 9 пред "Севиля".

"Барселона" е на трето място с 54 точки, но има и мач по-малко и при победа ще се изравни със "Севиля".