на живо

"Барселона" разгроми "Севиля " за осем минути

Два гола и асистенция за Лео Меси

Getty Images

"Барселона" спечели с 3:0 дербито на кръга срещу "Севиля". Каталунците си подпечатаха успеха в рамките на осем минути през първото полувреме, когато паднаха и трите попадения във вратата на Рико.

Домакините взеха инициативата още с първия съдийски сигнал. В 4-ата минута звездата на каталунците Лионел Меси получи прекрасен пас в наказателното поле, но ударът му попадна право в гредата.

В 16-ата минута севилци стигнаха до първа голова възможност. Стивън Н'Зонзи шутира, но Тер Стеген се намеси решително и изби в корнер.

Снимка: Getty Images

По-офанзивната игра на домакините даде резултат и 25-ата минута те логично откриха резултата. Луис Суарес намери свободно пространство в наказателното поле и опъна мрежичката на вратата на гостите. Три минути по-късно уругваецът намери на идеална позиция Лео Меси, който покачи на 2:0.

В 33-ата минута "Барса" нанесе решителния си удар. Аржентинският нападател бе на правилното място в правилния момент, възползва се от една рикоширала топка и оформи крайното 3:0.

През второто полувреме отново домакините по-активни, а Меси пропусна да направи победата още по-изразителна. 

В 62-ата минута гостите опитаха да върнат едно попадение, но Тер Стеген бе на висота и отрази удара на Пабло Сарабия. 

Снимка: Getty Images

С тази победа "Барса" излезе на върха в Примера с 69 точки, на една пред големия съперник "Реал" Мадрид, който обаче е с два мача по-малко. 

За "Севиля" това беше пети пореден мач без победа и отборът остава четвърти с 58 точки.