на живо

"Барселона" с добър аванс преди реванша за Суперкупата на Испания (СНИМКИ)

Каталунците победиха с 2:0 "Севиля" в първия двубой за трофея

"Барселона" надигра "Севиля" с 2:0 в първия мач от Суперкупата на Испания като гост на стадион "Рамон Санчес Писхуан". Този трофей ще бъде 12-ти в историята на каталунците, ако успеят да постигнат победа и на реванша в сряда.

През първото полувреме не се стигна до гол. Като двама от футболистите на Луис Енрике получиха контузия и бяха принудително сменени - Жереми Матийо и Андрес Иниеста.

Лука Дин направи пък дебюта си с фланелката на Барселона, като влезе в 26-тата минута, за да замени получилия разтежение Матийо. 

Снимка: Getty Images

Първият гол падна в 53-тата минута от мача, дело на уругвайският нападател Луис Суарес. Това е първото попадение за футболиста през новия сезон. 

Снимка: Getty Images

Крайният резултат оформи влезлия като резерва Мунир Ел Хадади в 81-ата минута, който отбеляза след асистенция на звездата на каталунския гранд Лионел Меси.

Суперкупата на Испания е единственият липсващ трофей на старши треньора на "Барселона" - Луис Енрике, след като миналата година, "синьо-червените" допуснаха изненадваща загуба с общ резултат 5:1 от Атлетик Билбао. 

Севиля от своя страна изпусна шанса си да вдигне Суперкупата на Европа. През изминалата седмица "Реал" Мадрид успя да завоюва отличието, след драматичен успех с 3:2 над андалусийци.

"Севиля": Рико, Мариано, Меркадо, Рами, Ескудеро, Нзонзи, Краневитер, Васкес, Кийотаке, Вието, Витоло

"Барселона": Браво, Сержи Роберто, Пике, Масчерано, Матьо, Ракитич, Бускетс, Иниеста, Меси, Суарес, Арда