на живо

"Барселона" с лесна победа над "Депортиво"

Меси отбеляза при завръщането си на терена

Getty Images

"Барселона" записа категорична победа с 4:0 над "Депортиво" в среща от осмия кръг на Ла Лига. В герой за "каталунците" се превърна Рафиня, който реализира първите два гола в мача. Другите два бяха дело на Луис Суарес и Лионел Меси.

"Каталунците" можеха да открият резултата още в седмата минута на мача. След центриране на Рафиня топката попадна в Неймар, който насочи от въздуха, но топката се удари в напречната греда, а след това тупна на земята, озовавайки се на главата на Луис Суарес. Уругваецът опита удар от 4 метра, който обаче бе прекалено далеч от целта.

Снимка: Getty Images

Рафиня реализира първото попадение в мача. В 21-ата минута той получи пас в наказателното поле от Суарес, а след това успешно промуши топката между краката на стража Херман Люкс. 

Бразилецът удвои резултата в 36-ата минута след центриране на Неймар от статично положение. Пике стреля с глава, Люкс успя да избие, но Рафиня направи добавка, която вече бе неспасяема.

Снимка: Getty Images

Точен за 3:0 бе Луис Суарес, който получи пас от Неймар в наказателното поле, след това финтира с тяло и без напрежение насочи в обратния ъгъл. Така каталунците завършиха първата част с аванс от три гола.

Звездата на "Барселона" Лионел Меси се появи в игра в 55-ата минута, а само три минути след това се разписа и за крайното 4:0. При попадението Неймар записа втора асистенция, а аржентинецът протегна крак и насочи в близкия ъгъл с удар от осем метра. 

Снимка: Getty Images

"Депортиво" завърши мача с 10 човека, след като в 65-ата минута Лауре получи директен червен картон за удар с лакът в главата на Неймар.

Така "Барселона" се нареди на второто място в класирането, на точка от лидера "Севиля". "Депортиво" заема 15-ата позиция с 8 точки.