на живо

"Барселона" с рутинна победа над "Спортинг" (ВИДЕО)

Португалците останаха на трето място в групата си

"Барселона" се наложи с 2:0 над "Спортинг" като домакин в мач от последния кръг на груповата фаза в Шампионска лига. Ернесто Валверде беше дал почивка на част от титулярите си, сред които и Лионел Меси. Въпреки това каталунците изцяло доминираха над съперника. През първото полувреме нямаше много голови положения, като единствените пропуски направаиха Гомеш и Суарес. 

През втората част и двата отбора се активизираха и домакините откриха резултата чрез Пако Алкасер, който отклони топката с глава след корнер. Появата в игра на Меси още повече освежи играта на каталунците, които създадоха още няколко положения. В 62-та минута пък се откри най-чистата възможност за португалците, когато Бруно Фернандеш центрира перфектно към резервата Бас Дост, но холандецът не успя да преодолее своя сънародник Силесен. Крайният резултат оформи бившият играч на "Барселона" Жереми Матьо, който си отбеляза автогол. 

Така "Барселона" спечели групата си с 14 точки. На второ място остана "Ювентус" с 11, а "Спортинг" е на третата позиция с 7 точки и на пролет ще продължи участието си в европейските клубни турнири в Лига Европа. На четвъртото място в групата с една точка пък остана гръцкият "Олимпиакос".