на живо

"Барселона" се готви за живота след Меси

Договорът на аржентинеца изтича през лятото на 2021 г.

Getty Images

Време е "Барселона" да започне да мисли и за периода след Лионел Меси", заяви президентът на каталунците Хосеп Мария Бартомеу. Според бизнесмена клубът е започнал да се готви за промяна, а индикация за това е новата трансферна политика.

Меси играе за "Барселона" от 2004 г., като е абсолютен рекордьор по голове за клуба, както и по спечелени трофеи. Аржентинецът има 665 срещи, като е номер 3 във вечната ранглиста зад Шави и Андрес Иниеста.

"Знам, че един ден Лионел ще се откаже. Мисля си обаче, че този ден все още е далеч, той играе най-добрия си футбол", каза Бартомеу пред журналиста Гийом Балаг.

Снимка: Getty Images

"Готвим се за периода след него, затова взимаме млади играчи, които да израснат около Меси и да се оформят като лидери. Тази ера на успехи трябва да продължи, защото Меси няма да играе вечно", каза още президентът на каталунците.

"Мандатът ми изтича след две години, затова трябва да оставя клуба в най-добро състояние и в позиция да продължава да печели трофеи. Това е наследството, което трябва да оставя", добави Бартомеу.

Договорът на Меси е до лятото на 2021 г., когато аржентинецът ще бъде на 34 години. Откупната му клауза е в размер на 700 милиона евро.