на живо

"Барселона" приближи върха в Ла Лига преди мадридското дерби

Каталунците победиха "Осасуна" с 2:0, Меси с две асистенции

Getty Images

"Барселона" спечели с 2:0 като гост на "Осасуна" в мач от 26-ия кръг на Ла Лига и се приближи до лидера "Атлетико" преди неделното мадридско дерби с "Реал" на "Уанда Метрополитано".

Тази вечер каталунците взеха своето с попадение на Жорди Алба (30') и дебютния гол на юношата Илайш Мориба (83'). И за двете подаде капитанът Лионел Меси.

Шампионатният успех е трети пореден за "блаугранас", които вече се намират в серия от 16 двубоя без поражение в влита. Последната загуба на "Барселона" в Примера дивисион е с 1:2 срещу "Кадис" на 5 декември миналата година.

Снимка: Getty Images

С трите точки тимът на Роналд Куман има 56 - на две от водача "Атлетико", който е с два мача по-малко. Третата позиция заема "Реал" Мадрид с 53 точки и мач по-малко. Отборът на "Осасуна" пък е 13-и с 28 точки.

В следващия кръг "Лос Рохильос" са домакини на "Валядолид", докато "Барселона" приема "Уеска". Преди това обаче, в сряда (10 март) от 22:00 ч. по bTV Action, Меси и компания гостуват на "Пари Сен Жермен" в среща-реванш от осминафиналите на Шампионската лига. Каталунците се нуждаят от подвиг, тъй като бяха разгромени с 1:4 в първия двубой.