на живо

"Барселона" срещу "Наполи" в плейофите на Лига Европа

"Порто" се изправя срещу "Лацио"

Reuters

"Барселона" ще се изправи срещу "Наполи" в най-напечения сблъсък от плейофите след груповата фаза на Лига Европа. Каталунците не успяха да се класират за осминафинал в Шампионската лига и се борят за трофея във втория по сила европейски клубен турнир, в който не са се подвизавали от 18 сезона.

На жребия за плейофите днес (13 декември) тимът, воден от Шави Ернандес, нямаше късмет и се падна срещу един от най-силните възможни съперници - четвъртия в италианското първенство в момента "Наполи".

Снимка: Reuters

Друг от интересните сблъсъци е "Порто" - "Лацио". "Севилия" пук ще трябва да пътува до Хърватия, където да срещне "Динамо" Загреб и атрактивните му фенове. На "Аталанта" предстоят мачове с "Олимпиакос", а на германския "Борусия" Дортмунт - сблъсъци с "Рейнджърс".

Ето и всички двойки в плейофите на Лига Европа:

"Севиля" - "Динамо" Загреб
"Аталанта" - "Олимпиакос"
"Лайпциг" - "Реал Сосиедад"
"Барселона" - "Наполи"
"Зенит" Санкт Петербург - "Бетис"
"Борусия" Дортмунд - "Рейнджърс"
"Шериф Тираспол" - "Спортинг" Брага
"Порто" - "Лацио"

Първите мачове са на 17 февруари 2022 г., а реваншите са седмица по-късно - на 24 февруари.

Снимка: uefa.com

През сезон 2021/2022 регламентът в Лига Европа беше променен. Вместо третите в групите на Шампионската лига да се влеят в елиминациите, те ще трябва да играят плейофи. Победителите от срещите отиват на осминафинал, където ги чакат тимовете, класирали се на първо място в четворките в Лига Европа.