на живо

"Барселона" срещу "Пари Сен Жермен" в осминафиналите на Шампионската лига

В повторение на сблъсъка помежду им от 2017 г.

"Барселона" - "Пари Сен Жермен" е гвоздеят в осминафиналите на Шампионската лига през този сезон! Това отреди тегленият днес жребий за елиминационната фаза.

Сблъсъкът ще бъде повторение на драматичната среща между двата тима в същия етап през 2017 г., когато каталунците продължиха напред след невероятен късен обрат.

Тогава Меси и компания загубиха с 0:4 на "Парк де Пренс", но постигнаха паметен успех с 6:1 в реванша на испанска земя. Така "Барселона" стана първият отбор в историята, който заличава пасив от 4 гола и се класира за следващата фаза в турнира.

Любопитното е, че тогава настоящата звезда на ПСЖ Неймар носеше екипа на "Барселона" и отбеляза две от попаденията.

Двата клуба са в обтегнати отношения именно заради бразилеца, тъй като няколко месеца след вълнуващия им сблъсък на терена, имаха такъв и извън него -  ПСЖ активира откупната клауза на Неймар  - 222 млн. евро, и го убеди да осъществи рекордния трансфер.

Всички елиминационни двойки:

"Барселона" - "Пари Сен Жермен"
"Борусия" Мьонхенгладбах - "Манчестър Сити"
"Атлетико" Мадрид - "Челси"
"Лайпциг" - "Ливърпул"
"Лацио" - "Байерн" Мюнхен
"Порто" - "Ювентус"
"Севиля" - "Борусия" Дортмунд
"Аталанта" - "Реал" Мадрид

Първите мачове ще се изиграят на 16, 17, 23 и 24 февруари 2021 г., а реваншите са насрочени за 9, 10, 16 и 17 март.

В сблъсъците с интерес се очаква този между "Лайпциг" на младия германец Юлиан Нагелсман и английския шампион "Ливърпул", воден от неговия сънародник Юрген Клоп. Немският тим ще опита да елиминира още един представител на Висшата лига, след като попадна в една група с "Манчестър Юнайтед" и прати "червените дяволи" в Лига Европа.

Носителят на трофея - "Байерн" Мюнхен, има наглед лесна задача. Баварците се изправят срещу италианския "Лацио", който е на осминафинал в Шампионската лига едва за втори път в своята история.