на живо

"Барселона" трябва да свие разходите, за да регистрира новите попълнения

Каталунският клуб надхвърля с 40% тавана на заплатите в Ла Лига

"Барселона" трябва да свие разходите, за да регистрира новите попълнения

Финансови главоболия за "Барселона"! Испанският гранд не може да регистрира новопривлечените Емерсон, Ерик Гарсия, Мемфис Депай и Серхио Агуеро, докато не свие разходите си за заплати, тъй като в момента те надхвърлят с 40% тавана в Ла Лига.

Сега той е едва 150 млн. евро. Според "Мундо Депортиво", "Барселона" трябва да се раздели с поне 14 играчи. Каталунците вече продадоха или изпратиха под наем със задължителна откупна клауза петима - Жан-Клер Тодибо, Конрад де ла Фуенте, Жуниор Фирпо, Жереми Матийо и Франсишко Тринкао. Именно финансовите проблеми са и причината Лионел Меси все още да не е подписал нов договор с "Барселона".

Близо до изхода на "Камп Ноу" са още Самуел Юмтити, Филипе Коутиньо, Карлес Аленя, Мартин Брейтуейт и Нето. За да покрие изискванията на финансовия феърплей, клубът вероятно ще трябва да се раздели също с Антоан Гризман и Сержи Роберто.

Междувременно радио "Кадена Сер" съобщи, че "Пари Сен Жермен" и "Манчестър Сити" следят изкъсо ситуацията с Меси и са готови да му отправят примамливо предложение.