на живо

Барселона уволни Субисарета

Пуйол напусна клуба

Барселона прекрати договора на спортния директор на клуба Андони Субисарета, съобщи официалният сайт на каталунците.

Испанският гранд официално обяви, че контрактът на легендата на тима е прекратен. Клубът му благодари за всичко, което той е направил в последните четири години.

Решението е взето от президента на Барселона Хосеп Мария Бартомеу.

Андони Субисарета пое поста спортен директор на Барселона през 2010 година като част от екипа на тогавашния президент Сандро Росел.

След уволнението на Субисарета, бившият капитан на каталунците Карлес Пуйол си тръгна от клуба. Той бе асистент по спортно - техническите въпроси на легендарния вратар. Пуйол обяви решението си в своя профил във Facebook.

 „Реших да прекратя договора си с Барселона и да се оттегля от поста, който заемах. Тези три месеца и половина ми дадоха възможност да видя клуба и от една по-различна страна. Научих много. Благодарен съм за дадената ми възможност. Искам да раста професионално, така че в бъдеще се надявам да мога да се завърне в моя дом – Барселона. Благодарен съм на служителите, директорите, президентите и спортния мениджмънт, и най-вече на феновете. Като футболист винаги съм ги чувствал много близо до мен“, написа Пуйол.