на живо

"Барселона" вече е фаворит за трофея в... Лига Европа

Каталунският тим е в криза под ръководството на Роналд Куман

След двете поредни загуби с 0:3 в Шампионската лига, без нито един отправен точен удар, "Барселона" се намира в тежка ситуация в група 5. Слабото представяне в последния месец - един успех в пет мача, разклати стола на треньора Роналд Куман, който понасяше критики още през миналия сезон.

Каталунците обаче вече са фаворит за спечелване на европейски трофей през този сезон. И това е... Лига Европа.

"Разбира се, че можем да играем по-добре, но няма как да спечелим Шампионската лига.", призна Куман след загубата с 0:3 от "Бенфика" в сряда.

Нидерландският специалист трябва да мисли по-скоро за продължаването към елиминационната фаза, тъй като в момента "Барселона" е без спечелена точка след два кръга преди двата ключови двубоя с аутсайдера "Динамо" Киев.

Статистическите анализатори от FiveThirtyEight дават на "Барселона" 9% шанс за триумф в Лига Европа и 55% за място в елиминационната фаза на турнира. Другите фаворити - "Байер" Леверкузен, "Бетис", "Уест Хем", "Наполи" и "Реал Сосиедад", са участници в групите на Лига Европа, а отборът на "Барселона" е единственият от Шампионска лига.

Положението на "Барселона" в Ла Лига също не изглежда розово. "Блаугранас" са на 5 точки от върха, окупиран от "Реал" Мадрид. Каталунският гранд е с мач по-малко, но през уикенда гостува на шампиона "Атлетико" Мадрид.

Бившите играчи на "Барселона" Луис Суарес и Антоан Гризман със сигурност ще бъдат по-мотивирани от всякога да отбележат.