на живо

"Барселона" взе глътка въздух в историческа вечер за Пике (ВИДЕО)

Каталунците победиха "Динамо" Киев в Шампионската лига

"Барселона" взе глътка въздух в историческа вечер за Пике (ВИДЕО)

Глътка въздух за "Барселона" в Шампионската лига! Тимът на Роналд Куман спечели първи точки в турнира за сезона, след като записа успех с 1:0 срещу "Динамо" Киев у дома в мач от третия кръг на група 5.

Победното попадение на ст. "Камп Ноу" отбеляза капитанът Жерар Пике в 36'. Така той стана най-резултатният защитник в Шампионската лига със своя гол №16, изравнявайки постижението на Роберто Карлос.

Пике се разписа за 14-и път с екипа на "блаугранас", като има и две попадения за "Манчестър Юнайтед". Любопитното е, че традицията се спази - когато Пике бележи за "Барселона" в турнира, отборът побеждава.

Снимка: Getty Images

Със своите 34 години и 260 дни, Пике стана най-възрастният автор на попадение за каталунците в Шампионската лига, задминавайки Силвиньо, който се разписа срещу "Шахтьор" Донецк през декември 2008 г. на 34 години и 241 дни.

С трите точки "Барселона" прекъсна серията си от 5 мача без успех в най-престижния клубен турнир и вече заема третото място в група 5 с актив от 3, докато "Динамо" Киев е на дъното с 1. Води "Байерн" Мюнхен с пълен актив от 9 точки, след като разгроми "Бенфика" с 4:0. Португалците остават втори с 4 точки.