на живо

Барселона записа нова загуба в Евролигата, Везенков с нелошо включване (ВИДЕО)

Две тройки за българина

Getty Images

Испанският гранд Барселона записа нова драматична загуба след продължение. „Каталунците” отстъпиха на Лаборал Куча със 78:81 в своята зала „Палау Блауграна”. Срещата бе част от Топ16 на Евролигата.

Българинът Александър Везенков игра 16 минути, в които вкара 6 точки и овладя 4 борби. Родното тежко крило завърши с 50% точна стрелба от тройката (2/4). Националът обаче определено ще иска да забрави тази среща. тъй като в последните секунди на редовното време имаше възможност да донесе победата на своите, но не съумя да реализира. Той получи топката на близо осем метра от коша, при резултат 70:70, но пропусна.

Иначе Барселона се представи далеч под възможностите си през първите три четвърти, като в един момент дори изоставаше с 13 точки.

„Каталунците” обаче се разиграха в последните 10 минути на мача и изравниха, имаха и шанс да спечелят.

Лаборал започна много силно продължението и имаше 4 точки аванс – 76:72. Тройка на Абринес доближи Барса само на точка от баските, но две добри стрелби на Адамс върнаха преднината на Лаборал. Последва втората тройка на Везенков в мача 10 секунди преди края на продължението – 79:78 за гостите. Лаборал увеличи аванса си чрез Бурусис, който реализира два наказателни. Барса губеше с 78:81 и топката попадна в Рибас. Той обаче не вкара от тройката и баските се поздравиха с победата.

За Лаборал най-резултатен бе Янис Бурусис с 24 точки, Дариъс Адамс добави 17, а Торнике Шенгелия – 11.

За Барселона Алекс Абринес отбеляза 21 точки. Стратос Перпероглу пък се отличи с 10. Тимът от Каталуния записа второ поредно драматично поражение и с актив от 2 успеха и 3 загуби заема шесто място от 8 отбора в Група „F”.

Лаборал Куча е трети с положителен баланс. Лидер е руският Химки.

В следващия кръг Барселона на Александър Везенков гостува на немския Бросе Баскетс.

Мачът е в четвъртък (4 февруари) от 21:00 часа. Може да го проследите пряко по телевизия RING с коментара на Петър Бакърджиев.