на живо

Барселонската магия сработи в продължението срещу "Виляреал"

Лионел Меси и Луис Суарес спасиха отбора си от загуба

Reuters

Истинска каталнуска магия! Пореден подвиг на "Барселона" и извънземно развитие на срещата! Така изглеждаше мачът между Лионел Меси и компания и "Виляреал", който завърши 4:4. 

На пръв поглед осемте гола са достатъчно впечатляваща цифра, но спиращ дъха е фактът, че до 90-ата минута "Барселона" изоставаше катастрофално с 2:4.

Фелипе Коутиньо и Малком бяха точни за гостите от Каталуния, които в 16-ата минута водеха с 2:0. "Виляреал" върна един гол до почивка чрез Саму Чъкуезе. 

През второто полувреме последва рецитал на домакините за щастие на феновете по трибуните на "Естадио де ла Серамика". Карлос Бака направи резултата 4:2 в 80-ата минута, след като преди него се разписаха Карл-Токо Екамби и Висенте Ибора. 

Снимка: Reuters

Лионел Меси влезе като подкрепление в 61-вата минута на мястото на Коутиньо. 30 минути му бяха нужда, за да даде нова надежда на почитателите на "Барса". Аржентинецът вкара от пряк свободен удар. С този точен изстрел той стана първият футболист във водещите първенства на Европа, който вкара 7 или повече гола от преки свободни удари от 2007 г. насам. 

3 минути по-късно резултатът стана 4:4, а заслугата беше на Луис Суарес, който донесе точката на каталунците с шут от 15 метра.