на живо

Басейнът, който се превърна във футболно игрище (ВИДЕО)

"Виляреал" успя да се справи с отводняването на терена преди мача с "Макаби" Тел Авив

Reuters

Да превърнеш плувен басейн в терен, на който може да се играе футбол. Не говорим за някакво велико инженерно постижение. Става дума за проливен дъжд и едни усърдни работници, които все пак си свършиха работата.

Преди мача между "Виляреал" и "Макаби" Тел Авив в третия кръг на груповата фаза на Лига Европа (победа за домакините от Испания с 4:0), над стадион "Ел Мадригал" се разрази страховита буря.

Снимка: Reuters

Според метеоролозите в страната, количеството дъжд е било 60 литра на кв. метър. Валежът продължи само 45 минути, но пък те бяха достатъчни, за да бъде наводнено тревното покритие.

"Ел Мадригал" се превърна в басейн, на който по никакъв начин не можеше да се играе футбол! Вместо трева имаше една голяма локва!

Това принуди съдията от Черна гора Никола Дабанович и делегатът на УЕФА да отложат старта на мача. Първият съдийски сигнал трябваше да прозвучи в 22:00 ч. българско време. Вместо това той започна в 23:10 ч. 

Снимка: Reuters

До тогава трудолюбивите и подгизнали служители на клуба почистваха игрището. Е, помогна им и модерната отводнителна система. Но пък смечаците не се поколебаха, нахлузиха гумените ботуши, взеха парцали, метли и четки и изтласкаха водата. В употреба влязоха още лопати и духалки, чиято основна функция е да почистват листата, окапали през есента. 

В крайна сметка мачът се състоя, а всички усърдни отводнители бяха повишени в ранг "герой" в профилите на тима в социалните мрежи!

За награда техният любим "Виляреал" победи! Но остава въпросът дали тимът нямаше да играе по-добре по време на дъжда? Все пак говорим за клуб, който носи прякора "Жълтата подводница"!

Тагове:

Виляреал дъжд