на живо

Баща и син Назарян: Стремим се да вдигаме българския флаг

"Всеки родител мечтае синът му да тръгне по неговия път", каза двукратният олимпийски шампион

Баща и син Назарян - Армен и Едмонд. И двамата са смели, устремени към върха и победата, с огромни сърца и хъс! И двамата са шампиони!

Великият Армен Назарян е двукратен олимпийски, трикратен световен и шесткратен европейски шампион. Еди обаче уверено върви по неговите стъпки! Преди дни той спечели втора поредна европейска титла при подрастващите, а след успеха тръшна и... баща си!

"Супер се чувствам, че успях за поредна година да спечеля европейската титла. Ще се стараем винаги да вдигнем българското знаме на всички състезания", каза Едмонд в предаването "Тази неделя".

Баща му Армен не може да скрие гордостта си от постижението на своя наследник! Като всеки родител той се радва, че може да преживява върховите моменти в кариерата на Еди близо до тепиха и му предрича дори по-успешна кариера.

Снимка: bTV

"Той доказа, че в Европа е номер 1. Като гледам как тръгна, ще ме догони. Аз тръгнах от 18 години. Той сега е при кадети, следват младежи и мъже. Доста е успял. За всеки родител е мечта синът му да тръгне по неговия път. Той има голямо сърце, воля, хъс и характер. Винаги мисля, че времето ще ни достигне. Това е борбата. До последната секунда не може да се радваш, а като чуеш свирката на съдията. Той не се отказва. Дори, когато губи, не се отказва да се бори. Това сигурно от мен идва, и аз съм имал такива среща", заяви шампионът.

Еди е най-големият син на Армен и Инга. Брат му Гриша също се е ориентирал към спорта и е "калпазанин", а сестра му Инеса помага вкъщи на мама. Самият Еди усеща подкрепата на цялото си семейство по време на битка и това му дава сили.

"Дядо ми (бел. р. - по майчина линия, който е дългогодишен президент на федерацията по борба на Армения) винаги ми казва, че ми е талисман и трябва да е в залата, когато аз се боря, защото ми дава късмет и вярва най-много в мен. Той ми дава положителна енергия. Той ми показва от своя опит и като ставам шампион ме награждава. Майка ми от душа се гордее, че успях. Разбра, че от мен трябва да стане шампион. Тя не разбира от борба, но ми казва: "В последните моменти, ако губиш, помни, че ти казвам да дадеш всичко от себе си", разкрива Еди.

"Гордея се, че той прави всичко за себе си, за народа, за семейството. Дава всичко от себе си. Пожелавам му още и още успехи. Да мине при мъжете, да стане шампион и да се гордеем", каза щастливият Армен.