на живо

Бащата на Джокович споделя: Завърши опитът за покушение срещу Новак. 50 куршума в гърдите

Сърджан сподели публикация в социалните мрежи

Бащата на световния номер 1 в тениса Новак Джокович - Сърджан, не сдържа емоциите си, след като австралийския федерален съд не уважи жалбата на сина му срещу депортацията му. 

В социалните мрежи татко Джокович пресподели остра позиция на потребител, който следи с никнейм "jurmarko1".

"Завърши опитът за покушение срещу най-добрия мотив над света. 50 куршума в гърдите, а той продължава да подкрепя 17-годишен тенисист. Това е Ноле - човек, брат. Ще се видим в Париж", пише въпросният Марко, а Сърджан явно подкрепя тезата.

Публикацията явно визира появилата се по-рано през деня новина, че световният номер 1 е поздравил младия си колега Танаси Кокинакис, който спечели титлата в Аделаида. По същото време съдът разглеждаше жалбата на сърбина.

Очаква се Новак Джокович да се върне в родината си след драматичните събития в Австралия. Той ще бъде качен на самолет в 13:30 ч. българско време днес (16 януари). Сърбинът трябва да кацне в Дубай, откъдето ще продължи и пътят му към Европа. 

Премеждията на Джокович започнаха още с пристигането му в Австралия на 6 януари. Той обяви два дни преди това, че е получил специално медицинско разрешение да се включи в Откритото първенство на Австралия, дори без да има поставени ваксини срещу коронавирус.

На летището обаче граничните власти не приеха обяснението му, анулираха визата му и го настаниха за 5 дни в хотел за мигранти.

Впоследствие адвокатите му обжалваха, а Джокович беше освободен след изслушване в съда. Остана обаче възможността визата му да бъде отново анулирана и той да бъде депортиран.

След няколко дни в размисъл, министър Хоук най-после излезе с решение и еднолично анулира визата на сърбина.

В хода на драматичните събития станаха ясни и други подробности за Джокович. Той не е ваксиниран, а медицинското му изключение е признато на базата на положителен PCR тест, направен в Белград на 16 декември.

Снимка: Reuters

Въпреки че е трябвало да бъде под карантина, Джокович разкри, че се е срещнал с френски журналист.

Германското издание "Шпигел" пък разследва евентуална фалшификация на теста на сърбина. При проверка, той първо е давал отрицателен, а след това положителен резултат.

Снимка: Reuters

Стана ясно още, че Ноле е подал невярна информация при влизането си в Австралия. Той е заявил, че не е пътувал извън родината си в предишните 14 дни, въпреки че на Нова година е бил в Испания. За това неразбирателство тенисистът обвини агента си.