на живо

Бащата на Холанд прекарал половин час в тоалетна, криейки се от журналисти

Медиите в Каталуния следват всяка негова стъпка

Турнето на бащата на Арлинг Холанд - Алф Инге, и агента на футболиста - Мино Райола, продължава. Според "Марка", засиленият медиен интерес накарал Холанд-старши да прекара поне половин час в тоалетната на летището в Каталуния, криейки се от журналистите. В крайна сметка бил издебнат и сниман, докато се качвал в кола, която го чакала пред "Ел Прат".

За "Марка" фотографът Жорди Галвани разкри, че суперагентът Райола излязъл първи, надявайки се журналистите да се разотидат и за Холанд-старши да има спокойствие. Планът обаче се провалил.

Екипът на Холанд е в Испания за преговори с "Барселона" и "Реал" Мадрид, а следващата спирка от турнето е Англия.

Холанд в момента е собственост на "Борусия" Дортмунд. 20-годишният нападател подписа договор с "черно-жълтите" през 2019 г. за 4 години, но се очаква в скоро време да смени отбора. Откакто пристигна на "Сигнал Идуна Парк" Холанд има впечатляващите 49 гола и 11 асистенции в 49 мача от всички турнири.

"Барселона" и "Реал" са сред фаворитите за подписа на норвежкия суперталант. На опашката за него се нареждат обаче още "Манчестър Сити" и "Манчестър Юнайтед".

Очаква се сделката да бъде рекордна или поне да е за сума близо до 200 млн. евро. В момента най-скъпият футболист е Неймар, който премина от "Барселона" в "Пари Сен Жермен" за 222 млн. евро.