на живо

Бащата на Меси: Клаузата за 700 млн. евро е неприложима

"Не знаем кой контракт е бил обект на анализ от страна на Ла Лига"

Точно, когато изглеждаше, че сагата Меси-"Барселона" е към своя край, бащата на футболиста пусна официално изявление в отговор на Ла Лига. В него той разкри подробности около договора на сина си с каталунския гранд. Според Хорхе Меси освобождаваща клауза в размер на 700 млн. евро е неприложима при желание на играча да прекрати взаимоотношенията си с клуба едностранно.

Писмото на Меси-старши идва след становището на Ла Лига, че звездата на "Барселона" може да си тръгне само ако отборът, желаещ да го привлече, активира клаузата, възлизаща на 700 млн. евро.

"Не знаем кой контракт е бил обект на анализ от страна на Ла Лига, и не знаем какви са основите, на които е базирано заключението, че има възможност да се използва клауза за разтрогване на договора (бел.ред – клаузата за 700 млн. евро), ако играчът реши да потърси раздяла едностранно, считано от края на сезон 2019/20.", пише Хорхе Меси.

"Това е сериозна грешка от ваша страна. Буквално в споразумението между играч и клуб е написано в точка 8.2.3.6: "Тази компенсация не важи при разтрогване на контракта по еднолично решение на играча, считано след края на спортния сезон 2019/20."

"Без да са взети под внимание други права, които са част от контракта и които пропускате, очевидно е, че клаузата за компенсация в размер на 700 млн. евро, заложена в предишната точка 8.2.3.5, изобщо не е приложима.", се казва в съобщението.